Current Affairs Quiz 8 January 2022

8 January 2022 Current Affairs Quiz: Daily Current Affairs plays an important role in every competitive exams like Banking, SSC, Railways, UPSC, State PSC, Technical Exams AAI, DRDO, FSSAI, NTPC, BHEL, ONGC, etc.

8 January 2022 Current Affairs Quiz includes New Appointments, Awards and Honours, Banking News, Defence News, National News, International News, Sports News, State News and Miscellaneous News. A student can score full marks in current affairs if he/she is well versed with latest current affairs 2022. Here in this article we are sharing Current Affairs Quiz 8 January 2022 Important GK. 8 January 2022 current affairs quiz includes various important questions.

8 January 2022 Current Affairs Quiz, 7 January 2022 Current Affairs Quiz, January 6 2022 Current Affairs Quiz, Current Affairs 2022, 6 January 2022, 2022 Current Affairs

Current Affairs Quiz 8 January 2022 is very useful for various competitive exams. We collect news from various sources i.e. AIR News, PIB News, Samachar, Editorial, ANI, Wion News, Financial Express, The Hindu, Economic Times, Business Standard, etc.

Click Here to Read Today’s Current Affairs Quiz in Hindi

8 January 2022 Current Affairs Quiz

Prashant Chaturvedi

1. Who of the following has been reappointed as ICICI Bank executive director?
a) Anup Bagchi
b) Arun Jaura
c) Achint Setia
d) Ashok Pillai

[expander_maker id=”1″ more=”Show Answer” less=”Hide Answer”]Correct Answer: A (Anup Bagchi)
Important Point: RBI approved Anup Bagchi’s re-appointment as ICICI Bank Executive Director.[/expander_maker]

2. Which of the following state has been awarded the first prize in 3rd National Water Awards-2020 in the best state category?
a) Rajasthan
b) Tamil Nadu
c) Andhra Pradesh
d) Uttar Pradesh

[expander_maker id=”1″ more=”Show Answer” less=”Hide Answer”]Correct Answer: D (Uttar Pradesh)
Important Point: Uttar Pradesh has been awarded the first prize in 3rd National Water Awards-2020 in the best state category, followed by Rajasthan and Tamil Nadu. [/expander_maker]

3. Who of the following won Amitabh Bachchan Youth Icon Award at 19th Chennai International Film Festival Awards?
a) Lakshmi Priya
b) Sid Sriram
c) Singeetam Srinivasa Rao
d) Murali Krishnadas

[expander_maker id=”1″ more=”Show Answer” less=”Hide Answer”]Correct Answer: B (Sid Sriram)
Important Point: Singer Sid Sriram won Amitabh Bachchan Youth Icon Award at The 19th Chennai International Film Festival Awards.[/expander_maker]

4. Who of the following won Lifetime Achievement Award at 19th Chennai International Film Festival Awards?
a) Lakshmi Priya
b) Sid Sriram
c) Singeetam Srinivasa Rao
d) Murali Krishnadas

[expander_maker id=”1″ more=”Show Answer” less=”Hide Answer”]Correct Answer: C (Singeetam Srinivasa Rao)
Important Point: Director Singeetam Srinivasa Rao won Lifetime Achievement Award at 19th Chennai International Film Festival Awards.[/expander_maker]

5. Which of the following organization celebrated 75th Establishment Day on 7th January 2022?
a) Defence Research and Development Organisation (DRDO)
b) Indian Space Research Organisation (ISRO)
c) Hindustan Aeronautics Limited (HAL)
d) Bureau of Indian Standards (BIS)

[expander_maker id=”1″ more=”Show Answer” less=”Hide Answer”]Correct Answer: D (BIS)
Important Point: Bureau of Indian Standards (BIS) celebrated 75th Establishment Day on 7th January 2022.[/expander_maker]

6. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the second campus of Chittaranjan National Cancer Institute virtually. Where it is located?
a) Jaipur
b) Lucknow
c) Kolkata
d) Bangalore

[expander_maker id=”1″ more=”Show Answer” less=”Hide Answer”]Correct Answer: C (Kolkata)
Important Point: Prime Minister Narendra Modi inaugurated the second campus of Chittaranjan National Cancer Institute in Kolkata.[/expander_maker]

7. Which of the following organization launched the country’s first Mobile Honey Processing Van at Village Sirora, Ghaziabad, UP?
a) Khadi and Village Industries Commission (KVIC)
b) Coir Board
c) Jute Corporation of India Limited (JCIL)
d) Steel Authority of India Limited (SAIL)

[expander_maker id=”1″ more=”Show Answer” less=”Hide Answer”]Correct Answer: A (Khadi and Village Industries Commission (KVIC))
Important Point: Khadi and Village Industries Commission (KVIC) Chairman Vinai Kumar Saxena launched the country’s first Mobile Honey Processing Van at Village Sirora, Ghaziabad, UP.[/expander_maker]

8. 20 crore registered unorganised workers on E-shram portal on. When eSHRAM portal was launched?
a) 26 September 2021
b) 26 January 2021
c) 15 August 2021
d) 26 August 2021

[expander_maker id=”1″ more=”Show Answer” less=”Hide Answer”]Correct Answer: D (26 August 2021)
Important Point: As of 7th January 2022, 20 crore registered unorganised workers on E-shram portal on. eSHRAM portal was launched on 26 August 2021 with the objective of creating a National Database of Unorganized Workers.[/expander_maker]

9. Which of the following company has been selected by the Ministry of External Affairs (MEA), Government of India, for implementing the second phase of the passport seva programme?
a) Wipro
b) Infosys
c) TCS
d) HCL

[expander_maker id=”1″ more=”Show Answer” less=”Hide Answer”]Correct Answer: D (TCS)
Important Point: Tata Consultancy Services Ltd (TCS) has been selected by the Ministry of External Affairs (MEA), Government of India, for implementing the second phase of the passport seva programme – the country’s largest mission.[/expander_maker]

10. Which of the following state government announced 50% rebate in electricity bills for private tube wells of farmers?
a) Odisha
b) Uttar Pradesh
c) Chhattisgarh
d) Maharashtra

[expander_maker id=”1″ more=”Show Answer” less=”Hide Answer”]Correct Answer: B (Uttar Pradesh)
Important Point: UP Chief Minister, Yogi Adityanath Govt. announced 50% rebate in electricity bills for private tube wells of farmers.[/expander_maker]

11. Manipur Chief Minister N. Biren Singh inaugurated Sarita Regional Boxing Academy at Mayang Imphal. The name of the stadium is named after Laishram Sarita Devi, she is related to which sport?
a) Boxing
b) Wrestling
c) Weight Lifting
d) Javelin Throw

[expander_maker id=”1″ more=”Show Answer” less=”Hide Answer”]Correct Answer: A (Boxing)
Important Point: Laishram Sarita Devi is an Indian boxer from Manipur.[/expander_maker]

12. Rajnath Singh flags-in India’s first multi-dimensional adventure sports expedition virtually. In which country is this exhibition taking place?
a) USA
b) Australia
c) France
d) Canada

[expander_maker id=”1″ more=”Show Answer” less=”Hide Answer”]Correct Answer: C (France)
Important Point: Raksha Mantri Rajnath Singh flags-in India’s first multi-dimensional adventure sports expedition conducted by NIMAS in France.[/expander_maker]

Also Read : English News Headlines

Also Read : English Current Affairs Quiz

Also Read: Latest Govt. Jobs Updates

यह भी पढ़ें : सरकारी नौकरी अपडेट 

यह भी पढ़ें : हिंदी न्यूज़ हेडलाइंस

यह भी पढ़ें : हिंदी करंट अफेयर्स क्विज

Dear friends, hope you have liked today’s Current Affairs Quiz 8 January 2022, if you like our current affairs then do not forget to share it with your friends, so that more and more children can be helped. Click on the link given below to read about different category of Current Affairs. Jai Hindi, Jai Bharat 

Prashant Chaturvedi YouTube

Posted in Current Affairs Quiz

Tags - 2022 Current Affairs Quiz8 January 2022 Current Affairs QuizCurrent Affairs Quiz 2022Current Affairs Quiz 8 January 2022Current Affairs Quiz January 2022Current Affairs Quiz TodayDaily Current Affairs QuizDaily GKEnglish Current Affairs QuizJanuary 2022 Current Affairs QuizToday's Current Affairs Quiz